Het team van FlexLife

Irina van Stijn-Lamur Ik ben Irina van Stijn-Lamur, getrouwd, moeder van drie drukke, ondeugende, maar ook erg lieve jongens in de leeftijd van 11, 6 en 4 jaar oud. Na het primaire onderwijs ben ik naar de middelbare school gegaan. Na het behalen van mijn diploma heb ik drie jaar de opleiding tot schoonheidsspecialist gevolgd. Echter besloot ik nog vóór deze opleiding te hebben afgerond over te stappen naar een andere opleiding. Ik werk namelijk graag met mensen, maar kwam erachter dat deze behoefte verder gaat dan alleen het ondersteunen bij uiterlijke verzorging. Vaak waren gesprekken tijdens de behandelingen al dieper dan de gebruikelijke oppervlakkige praatjes. Op deze wijze fungeerde ik tegelijkertijd als een soort therapeut en voelde mij hier zeer prettig bij.

In 2001 maakte ik de overstap naar de mbo-opleiding SPW aan het ID-College te Leiden. Deze opleiding heb ik in 2003 succesvol met een diploma afgerond. Na een periode van werken in verschillende branches ben ik in 2004 deeltijd de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan volgen. Dankzij mijn vooropleiding en toelatingstest heb ik de opleiding in 2,5 jaar afgerond.

Werkervaring

Tijdens mijn opleidingen heb ik diverse werkgebieden gehad met verschillende doelgroepen en de daarbij horende uitdagingen. Hier heb ik enorm veel van geleerd en plezier aan beleefd. Ik vind het prettig om mensen net dat duwtje in de rug te geven om verder te kunnen of een luisterend oor te bieden wanneer daar behoefte aan is.
Na het afronden van de opleiding SPW kon ik niet direct een baan vinden en heb toen een jaar lang met heel veel plezier in de kinderopvang gewerkt. Ik miste wel de diepgang en merkte vaak dat ouders niet geheel tevreden waren over de gang van zaken binnen het kindercentrum. Het was voor mij lastig om mijn taken volgens de regels uit te voeren, terwijl ik wist dat ouders het liever anders zagen. Daarnaast miste ik de diepgang in het vak. En omdat ik destijds de gang van zaken niet kon beïnvloeden, besloot ik in 2004 in de volwassenenzorg te gaan werken.
Sindsdien ben ik als hulpverlener in de psychiatrie aan de slag gegaan. Mijn uitdaging vond ik vooral in het persoonlijk begeleiden van cliënten door voor hen op maat gemaakte begeleidingsplannen, evenwicht en overzicht in het dagelijks bestaan te creëren. Ik heb dit vier jaar gedaan bij Stichting Perspectief te Delft, tot ik de kans kreeg dichter bij huis te gaan werken. Vanaf 2008 tot en met januari 2015 op heden was ik werkzaam bij de GGZ Rijnstreek te Alphen aan den Rijn. Hier heb ik met heel veel plezier gewerkt.
Ik heb nooit mijn wens kunnen loslaten om een op mijn eigen visie gefundeerde onderneming te starten waarbij ik mijn kwaliteiten en talenten, maar ook opgedane ervaringen optimaal kan bundelen en daarmee nóg meer op maat gemaakte dienstverlening kan bieden. Juist daar waar de reguliere organisaties niet in het aanbod kunnen voorzien.
Dit geldt voor vrijwel alle soorten aanbod van zorg en begeleiding. Echter leg ik om te beginnen mijn focus op de manier waarop de kinderopvang in Nederland nu is geregeld. Mede door mijn drive om zaken anders te benaderen dan de vastgeroeste werkwijzen uit de reguliere opvang en de ervaringen die ik inmiddels heb opgedaan bij het inrichten van de opvang voor mijn eigen kinderen, probeer ik met onze onderneming een blijvende positieve verandering op gang te brengen en daarmee de kinderopvang in Nederland voorgoed te veranderen.

Nikki Zwartbol FlexLife Utrecht
Mijn naam is Nikki Zwartbol en ik ben woonachtig in Gouderak. Sinds augustus 2016 ben ik franchisenemer van de regio Gouda. Per oktober 2017 zal ik ook de regio Utrecht onder mijn leiding nemen en ben ik uw eerste aanspreekpunt als het gaat om de bemiddeling van de gastouderopvang in de regio Gouda en Utrecht.

Tijdens en na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik ervaring opgedaan in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en opvoedondersteuning. Ook ben ik zelf een aantal jaar gastouder geweest en daar is mijn hart blijven liggen. Ik vind gastouderopvang een leuke, persoonlijke manier van opvang met veel gezelligheid en één-op -één tijd voor de kinderen. Dit maakt de kwaliteit van opvang hoogwaardig en het geeft de kinderen de ruimte om zich optimaal te ontwikkelen. Doordat ik zelf gastouder ben geweest, heb ik van dichtbij kunnen zien wat daar allemaal bij komt kijken voor de werkende ouder en wat voor vraagstukken daar bij komen. Vandaar dat ik altijd zal streven naar een zo goed mogelijke communicatie en bereikbaarheid. Kwaliteit komt boven kwantiteit!

De stap om zelfstandig te gaan werken heb ik gezet, omdat ik graag mijn passie voor gastouderopvang wil overbrengen. Mijn ambitie is dan ook om de perfecte match te vinden tussen gastouders en gezinnen.

Benieuwd naar uw perfecte match? Bent u op zoek naar een gastouder of zou u graag gastouder willen worden? Stuur een e-mail of bel even!

Ik sta graag voor u klaar!