Werkwijze

Meld u bij ons aan

Indien u interesse heeft om via ons een gastouder of oppas te nemen kunt u zich aanmelden. U kunt dit op twee manieren doen.

  1. Via het online het inschrijfformulier. Binnen twee dagen nemen wij contact met u op
  2. Via de telefoon. Samen met u nemen wij uw gegevens en wensen door

Gastouder vinden

Na officiële inschrijving zijn de algemene voorwaarden van toepassing en ontvangt u binnen twee weken een factuur voor de inschrijfkosten. U kunt  bij Zoek gastouder/oppas bekijken of er een gastouder/oppas tussen staat met wie u graag wilt kennismaken. Is dit niet het geval dan bespreken wij graag met u wat uw wensen zijn zodat wij gericht voor u op zoek kunnen gaan naar geschikte gastouder(s). U ontvangt van ons per mail profielschets(en) van gastouder(s). Op basis hiervan kunt u beslissen of u kennis wilt maken met de gastouder(s).
Heeft u momenteel een gastouder, maar betaalt u hoge bemiddelingskosten? Of bent u om andere redenen niet tevreden over uw huidige bureau? Ook dan maken wij graag vrijblijvend een afspraak met u om de overstap naar FlexLife te bespreken.
Wanneer u overstapt blijven de afspraken van de koppelingsovereenkomst bij uw oude gastouderbureau intact.

Kennismaken en aanvraag officieel maken

Het kennismakingsgesprek heeft als doel dat u als ouder een beter beeld krijgt van de gastouder(s)/oppas en de omgeving waarin uw kind terecht komt. Wanneer u een keuze gemaakt heeft neemt u contact met ons op en organiseren wij een vervolggesprek tussen u, de gastouders/oppas en uw bemiddelaar van FlexLife. In dit gesprek worden alle wensen en verwachtingen nogmaals doorgenomen en de contracten opgesteld.

Kinderopvang toeslag

Als u een gastouder inschakelt, heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Deze toeslag kunt u aanvragen via de Belastingdienst. U kunt er ook voor kiezen om dit door ons te laten doen. Geef het ons tijdig aan, zodat u niet langer dan nodig op uw toeslag hoeft te wachten.

Om recht te hebben op kinderopvangtoeslag heeft u een Landelijk Register Kinderopvang (LRK) nummer nodig. Dit nummer is gekoppeld aan de opvang locatie en toont aan dat de gastouder aan de wettelijke eisen voldoet. Indien de opvang bij de ouder plaatsvindt is de gastouder voor het aangaan van het contract nog niet in het bezit van een LRK nummer. Dit geldt ook voor gastouders die reeds beginnen als gastouder en nog geen kinderen opvangen. FlexLife verzorgt de aanvraag voor het LRK nummer. De gemeente verwerkt deze aanvraag en dit duurt gemiddeld zes tot 10 weken. In sommige gemeenten worden er leges kosten gerekend. Dit kan variëren van € 0,00 tot € 600,00. Wilt u weten of er in uw gemeente leges kosten worden gerekend? Bekijk dan de lijst overzicht leges kosten gastouderopvang. Staat uw gemeente er niet tussen? Dan rekent uw gemeente geen leges kosten.

Evalueren

Er vinden regelmatig evaluatiegesprekken plaats tussen u, uw gastouder/oppas en uw bemiddelaar van FlexLife. Dit kan telefonisch of face-to-face. Tijdens deze evaluatie wordt er besproken of beide partijen tevreden zijn over de opvang of dat er bepaalde zaken veranderd moeten worden. Hiervan wordt altijd een verslag van gemaakt en zowel naar u als de gastouder/oppas opgestuurd.