Onze visie

Het leven is druk en vraagt veel flexibiliteit van u en van de mensen om u heen. Wij vinden het belangrijk om u een aanbod te kunnen doen waardoor het dagelijks leven makkelijker wordt. Dit kan zijn door flexibele kinderopvang, een medewerker die wat huishoudelijke taken van u overneemt of misschien vindt u het wel fijn om wat hulp te krijgen bij het ordenen van uw administratie. Wat uw behoefte ook is, FlexLife kijkt graag met u waar wij u bij kunnen helpen.

Gastouderopvang
Wij streven ernaar om werkende ouders in verschillende branches tegemoet te komen. Dit doen we door zorgvuldig te luisteren naar hun wensen en onderliggende behoeftes. Wij vinden het belangrijk dat wanneer ouders thuis komen na een werkdag, ze kostbare tijd kunnen doorbrengen met hun kind. Onze eigen ervaring heeft laten zien dat na een dag werken de prioriteit voornamelijk ligt bij een maaltijd op tafel zetten, het huis opruimen en de kinderen op tijd in bed leggen.

Wanneer je als ouder de gedeeltelijke zorg voor je kind in de handen van een ‘vreemde’ legt, kan dit behoorlijk kwetsbaar aanvoelen. Wij vinden het dan ook van groot belang dat je als ouder een zo goed mogelijk gevoel hebt bij de gastouder waar je je kind onderbrengt. Wij willen hier mede voor zorgen door een strikte werkwijze te hanteren bij het aannemen van gastouders. Wij vragen altijd naar referenties en controleren deze ook. Daarnaast dienen zij een bewijs van goed gedrag aan te tonen. Ook vinden wij het erg belangrijk dat de gastouder pedagogisch goed onderlegd is. Hierbij is het van belang dat iemand een mbo-opleiding in de kinderopvang heeft afgerond en een EHBO-diploma heeft. Daarnaast wordt er aan alle gastouders minimaal 1 keer per jaar een verplichte bijscholing aangeboden, zodat zij up-to-date zijn van belangrijk tips en handvaten op pedagogisch vlak.

Seniorendienstverlening
Gezond ouder worden is mooi en wenselijk. Maar in de praktijk komt het vaak voor dat u last krijgt van lichamelijke ongemakken. Fysieke beperkingen kunnen ervoor zorgen dat u minder mobiel bent. Ook andere aandoeningen als dementie en Alzheimer komen voor bij ouderen.

Ondersteuning bij de dagelijkse dingen in het leven, zoals hulp in de huishouding, verzorging of gezelschap, kan eraan bijdragen dat u zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Wij helpen u door de juiste ondersteuning in uw eigen huis te bieden en daarmee de last van uw mantelzorgers (vaak uw kinderen) te verlichten.