Het team van FlexLife

Yeny Copier Mijn naam is Yeny Copier en ik ben geboren op 22 juli 1984. Ik woon samen met mijn man, zoontje en dochter.
Na mijn mbo-opleiding SPW4 te hebben afgerond ben ik gaan studeren aan de Hogeschool Leiden, studierichting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Na het afronden van mijn hbo-studie ben ik samen met mijn man vier maanden gaan reizen in Zuid-Amerika. Daarna kon ik bij mijn laatste stageplek parttime terecht als intensief opvoedondersteuner bij gezinnen thuis. Hierdoor heb ik van dichtbij mogen zien hoe werkende ouders opvang voor hun kind rond proberen te krijgen en welke keuzes er allemaal bij komen kijken.
Toen ik zelf moeder werd, stond ik ook voor deze keuzes. In eerste instantie hadden wij ervoor gekozen om ons zoontje naar een kinderdagverblijf te brengen tot een kennis mij attendeerde op de mogelijkheid van een gastouder. Nadat wij ons hierin hadden verdiept, vonden wij dat het inzetten van een gastouder zowel voor ons als voor ons zoontje veel voordelen had. Tot op de dag van vandaag ben ik erg blij met onze keuze en zal ik er weer voor kiezen bij ons volgend kindje.
Door mijn ervaring in de jeugdhulpverlening, ambitie om ondernemer te zijn en het moederschap, ben ik samen met mijn zakenpartner op het idee gekomen om een gastouderbureau op te starten. Op deze manier kunnen wij andere ouders voorzien van opvang voor hun kind bij een deskundige gastouder tegen een goed tarief en echte flexibiliteit. Iets wat iedere ouder zoekt.

Werkervaring

Tijdens mijn mbo- en hbo-opleiding heb ik op verschillende stageplekken ervaring kunnen opdoen. Dit was onder andere in de psychiatrie, op een jeugdinternaat en in de opvoedondersteuning. Na mijn studie kon ik parttime aan de slag als opvoedondersteuner.
Door mijn eerste baan ben ik goed pedagogisch onderlegd en heb ik ervaring opgedaan met verschillende opvoedmethoden zoals TripleP. Na mijn werk in de jeugdhulpverlening ben ik als algemeen maatschappelijk werker gestart. Hierdoor heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt en de mogelijkheid gekregen om mij over de daarbij behorende vraagstukken te kunnen buigen, waaronder het begeleiden van jonge tienermoeders en ondersteunen van ouders met opvoedvragen. Met name bij de alleenstaande ouders kwam naar voren dat opvang voor hun kind soms moeilijk rond te krijgen is. Zeker wanneer je als ouder onregelmatige diensten werkt en geen netwerk hebt waar je als vaste basis op kunt terugvallen.
Vanaf begin 2013 tot en met januari 2015 ben ik werkzaam geweest als casemanager bij het Steunpunt Huiselijk Geweld. Ik heb dit werk met veel plezier en passie gedaan, maar de behoefte om fulltime een eigen onderneming te runnen en een gastouderbureau te bieden waarbij ouders in alle gemakken zijn voorzien geeft mij nu veel voldoening.

Irina van Stijn-Lamur Ik ben Irina van Stijn-Lamur, getrouwd, moeder van drie drukke, ondeugende, maar ook erg lieve jongens in de leeftijd van 11, 6 en 4 jaar oud. Na het primaire onderwijs ben ik naar de middelbare school gegaan. Na het behalen van mijn diploma heb ik drie jaar de opleiding tot schoonheidsspecialist gevolgd. Echter besloot ik nog vóór deze opleiding te hebben afgerond over te stappen naar een andere opleiding. Ik werk namelijk graag met mensen, maar kwam erachter dat deze behoefte verder gaat dan alleen het ondersteunen bij uiterlijke verzorging. Vaak waren gesprekken tijdens de behandelingen al dieper dan de gebruikelijke oppervlakkige praatjes. Op deze wijze fungeerde ik tegelijkertijd als een soort therapeut en voelde mij hier zeer prettig bij.

In 2001 maakte ik de overstap naar de mbo-opleiding SPW aan het ID-College te Leiden. Deze opleiding heb ik in 2003 succesvol met een diploma afgerond. Na een periode van werken in verschillende branches ben ik in 2004 deeltijd de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan volgen. Dankzij mijn vooropleiding en toelatingstest heb ik de opleiding in 2,5 jaar afgerond.

Werkervaring

Tijdens mijn opleidingen heb ik diverse werkgebieden gehad met verschillende doelgroepen en de daarbij horende uitdagingen. Hier heb ik enorm veel van geleerd en plezier aan beleefd. Ik vind het prettig om mensen net dat duwtje in de rug te geven om verder te kunnen of een luisterend oor te bieden wanneer daar behoefte aan is.
Na het afronden van de opleiding SPW kon ik niet direct een baan vinden en heb toen een jaar lang met heel veel plezier in de kinderopvang gewerkt. Ik miste wel de diepgang en merkte vaak dat ouders niet geheel tevreden waren over de gang van zaken binnen het kindercentrum. Het was voor mij lastig om mijn taken volgens de regels uit te voeren, terwijl ik wist dat ouders het liever anders zagen. Daarnaast miste ik de diepgang in het vak. En omdat ik destijds de gang van zaken niet kon beïnvloeden, besloot ik in 2004 in de volwassenenzorg te gaan werken.
Sindsdien ben ik als hulpverlener in de psychiatrie aan de slag gegaan. Mijn uitdaging vond ik vooral in het persoonlijk begeleiden van cliënten door voor hen op maat gemaakte begeleidingsplannen, evenwicht en overzicht in het dagelijks bestaan te creëren. Ik heb dit vier jaar gedaan bij Stichting Perspectief te Delft, tot ik de kans kreeg dichter bij huis te gaan werken. Vanaf 2008 tot en met januari 2015 op heden was ik werkzaam bij de GGZ Rijnstreek te Alphen aan den Rijn. Hier heb ik met heel veel plezier gewerkt.
Ik heb nooit mijn wens kunnen loslaten om een op mijn eigen visie gefundeerde onderneming te starten waarbij ik mijn kwaliteiten en talenten, maar ook opgedane ervaringen optimaal kan bundelen en daarmee nóg meer op maat gemaakte dienstverlening kan bieden. Juist daar waar de reguliere organisaties niet in het aanbod kunnen voorzien.
Dit geldt voor vrijwel alle soorten aanbod van zorg en begeleiding. Echter leg ik om te beginnen mijn focus op de manier waarop de kinderopvang in Nederland nu is geregeld. Mede door mijn drive om zaken anders te benaderen dan de vastgeroeste werkwijzen uit de reguliere opvang en de ervaringen die ik inmiddels heb opgedaan bij het inrichten van de opvang voor mijn eigen kinderen, probeer ik met onze onderneming een blijvende positieve verandering op gang te brengen en daarmee de kinderopvang in Nederland voorgoed te veranderen.

Nikki Zwartbol FlexLife Gouda
Even voorstellen: Mijn naam is Nikki Zwartbol en ik ben woonachtig in Gouderak. Ik ben uw eerste aanspreekpunt als het gaat om de bemiddeling van de gastouderopvang in de regio Gouda.

Tijdens en na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik ervaring opgedaan in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en opvoedondersteuning. Ook ben ik zelf een aantal jaar gastouder geweest en daar is mijn hart blijven liggen. Ik vind gastouderopvang een leuke, persoonlijke manier van opvang met veel gezelligheid en één-op -één tijd voor de kinderen. Dit maakt de kwaliteit van opvang hoogwaardig en het geeft de kinderen de ruimte om zich optimaal te ontwikkelen.

wilt u meer lezen? Klik op de link http://www.flexlife-gouda.nl/wie-ben-ik/

 

 

 

Irina van Stijn-Lamur FlexLife Alkmaar
Mijn naam is Loys van Velzen en ik ben franchisenemer van deze vestiging. Nadat ik mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) op het HBO had afgerond, begon voor mij de zoektocht naar mijn droombaan. In eerste instantie koos ik voor het gedwongen kader en heb ik gewerkt bij de reclassering. Dit vond ik ontzettend interessant, maar al snel werd duidelijk dat mijn hart ligt bij de doelgroep jeugd. Ik heb daarom bewust voor de afstudeerrichting ‘werken in de jeugd- en opvoedhulp’ gekozen. Daarnaast heeft het ondernemerschap altijd mijn aandacht getrokken. Wilt u meer lezen? Klik op de link http://www.flexlife-alkmaar.nl/wie-ben-ik/

 

 

 

 

 

Irina van Stijn-Lamur FlexLife Rotterdam
Ik ben Clairienne Major (31) en trotse moeder van drie jongens.
Zelf heb ik 11 jaar gewerkt als gastouder en weet alle kleine details die bij het vak horen. Daarvoor heb ik pabo en pedagogiek gestudeerd. De belevingswereld van een kind en respect staat op nummer 1 voor mij, want ieder kind is uniek. En elke gastouder geniet van dit wonder iedere dag. Ik wil hierbij graag een steentje bijdragen door een goede match te vinden tussen gastouder en vraagouder. Zodat zij een goede samenwerking met elkaar kunnen hebben in het voordeel van het kind. En u als ouder uw kind met een gerust hart achterlaat bij de gastouder. Wilt u meer lezen? Klik op de link http://www.flexlife-rotterdam.nl/wie-ben-ik/